Heinz Weetjes

Wist je ...?

Dat voor Heinz Ketchup een snelheidslimiet geldt? Dat onze ketchup zelfs wordt gegeten in de ruimte? En dat er in Zeeland de meeste ketchup per inwoner wordt gegeten? Lees hier alles wat je altijd al wilde weten over Heinz Tomato Ketchup!

Fact #1

We have a speed limit

Onze ketchup heeft een snelheidslimiet: de productie wordt pas goedgekeurd als het de iconische glazen fles verlaat met 0.045 km/uur.

Fact #2

Heinz in space!

Heinz Tomato Ketchup is speciaal door de NASA goedgekeurd voor gebruik in de ruimte op het International Space Station.

Fact #3

Ketchupprovincie van Nederland

Wist je dat een 300ml glazen fles Heinz Ketchup ongeveer 10 hele tomaten bevat?

Fact #4

Beetje tempo

Geen zin om zo lang op de ketchup te wachten? Dan hebben wij een goede tip! Door een ferme tik te geven op het ‘57’ icoon op de hals van de fles, komt de ketchup sneller uit de fles.

Fact #5

Elst, de poort naar Europa

Elke seconde worden er 3 flessen Heinz ketchup verkocht. Dat zijn in total 650 miljoen flessen per jaar in meer dan 140 landen. 

Fact #6

Chinese roots

Heinz Tomato Ketchup werd vroeger altijd Catsup genoemd. Waar de term ketchup van af is geleid is al eeuwen een grote discussie; sommigen denken dat het van het Chinese ke-tsiap afstamt, anderen claimen dat het van het Franse woord escaveche is afgeleid.

Fact #7

Wereldkampioen tomaten!

De vrachtwagens die de tomaten vervoeren leggen van begin tot eind 1448 kilometer af! Elke vrachtwagen bevat ongeveer 280.000 tomaten.

Fact #8

5 ingrediënten

Alleen de beste kwaliteit tomaten is goed genoeg voor onze Tomato Ketchup. Na een fris bad en de nodige verhitting verdwijnen deze zongerijpte tomaten met wat suiker, zout, azijn en kruiden in onze fles om zo de perfecte Tomato Ketchup te krijgen. Niet meer, niet minder. 

Fact #9

Before ketchup

Toen Henry John Heinz zijn bedrijf oprichtte in 1869 begon hij als eerste met het kweken en verkopen van kant-en-klare mierikswortel, naar het recept van zijn eigen moeder. Pas 7 jaar later, in 1876, werd Ketchup toegevoegd aan de Heinz familie.