Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Tonijn Met Tomaten Koriandersaus

Ingrediënten:

375 ml Heinz Tomato Frito

2 sjalotjes, geschild

1 avocado, gepeld en fijngehakt

50ml olijfolie

50ml droge sherry

2 eetlepels citroensap

1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd

25g koriander, gesnipperd

4 verse tonijnsteaks

versgemalen peper en zeezout

2 eetlepels olijfolie


Benodigdheden: Staafmixer

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 25 Minuten

Methode:

Begin met de tomaten-koriandersaus. Pureer de sjalotjes met de avocado. Klop beetje bij beetje de olie, sherry en citroensap erdoor. Meng daarna de rode peper, koriander en tomato frito erdoor. Meng zwarte peper en zeezout door 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de tonijn met dit mengsel. Rooster de vis circa 2 minuten per kant in een hete grillpan zodat de tonijn van binnen lichtroze blijft. Verwarm de tomaten-koriandersaus zonder te koken. Serveer de vis met de tomaten-koriandersaus. Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade.


Tip: Vervang Heinz Tomato Frito door Heinz Tomatenblokjes (met knoflook).


print