Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Salade van geroosterde zoete aardappel en rode ui

Ingrediënten:

geroosterde blokjes zoete aardappel

parelcouscous

geroosterde gemengde noten

gedroogde cranberry’s

1 middelgrote rode ui, gesnipperd

2 bosuitjes

1 gehakt teentje knoflook

salademix mesclun

50 g Heinz Yellow Mustard              

100 g Heinz [Seriously] Good Mayonaise

50 g yoghurt

verse gehakte peterselie

olijfolie om in te roosteren

peper en zout naar smaak

  • Porties: 6-8 personen

Methode:

  1. Snij de geschilde zoete aardappel in blokjes en rooster ze in wat olijfolie en peper en zout.
  2. Snipper tijdens het roosteren van de blokjes de rode ui en de knoflook fijn.
  3. Bereid de parelcouscous.
  4. Zet de blokjes apart als ze gaar en rondom mooi bruin zijn en laat ze afkoelen.
  5. Meng in een aparte kom de mayonaise, yoghurt en mosterd met een vork door elkaar.
  6. Als alle ingrediënten klaar zijn, vul je de potten door laagjes op te bouwen. Begin met de dressing.
  7. Voeg dan de zware ingrediënten toe en tot slot de slablaadjes.
  8. Om op te dienen keer je de pot om in een grote pastakom.
  9. Heerlijk als een complete lunch, bijgerecht of maaltijd onderweg.
print