Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Ron Blauws lamsburger recept

Ingrediënten:

4 lamsburgers van 120 gram

4 harde bolletjes met sesamzaad

1 avocado

1 teen knoflook

1 eetlepel zonnebloemolie

1 theelepel komijnzaad

1 bosui

300 gram witte kool

50 gram zoet/zuur sap van zilveruitjes

Heinz Tomato Ketchup

Peper en zout uit de molen

Methode:

Haal de burgers een half uur van te voren uit de koelkast en strooi er peper en zout overheen. Pel de bosui en snijd deze in zo dun mogelijke ringen. Zet de bosui op ijswater apart. Rasp de witte kool zeer fijn. Maak 100 gram witte kool aan met 50 milliliter vocht van zilveruitjes en zet dit apart. Bak in een droge pan de komijn en laat dit afkoelen. Vijzel de komijn grof en gebruik dit later voor de witte kool.

Bak in een grillpan de lamsburger medium en probeer ondertussen niet te veel te watertanden. Halveer de broodjes en bestrijk ze lichtjes met de olie met behulp van een kwastje. Grill de broodjes in de pan op de snijkant en zout de grillzijde na. Halveer de knoflookteen en rasp deze over de grillzijde van het broodje.

Laat de witte kool uitlekken en meng dit met het komijnzaad. Plaats 1 eetlepel witte kool op het broodje en leg de burger erop. Maak de avocado schoon, snij een kwart in drie plakken en leg dit op de burger. Peper en zout de avocado en bestrooi met bosui zodat het geheel krachtig van smaak wordt. Als finishing touch: een toefje Heinz Tomato Ketchup. Plaats de bovenkant van het broodje en zet eventueel vast met een prikker. Het eetfestijn kan beginnen!

print