Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Kipburger

Ingrediënten:

2 grote kippenborst, door de helft gesneden.

1 theelepel zonnebloemolie

Plakjes kaas

6-8 theelepels Heinz [Seriously] Good Mayonaise

4 hamburgerbroodjes, doormidden gesneden en geroosterd

4-8 gem sla bladeren, afhankelijk van de grootte

1 vleestomaat, in vieren gesneden

1 grote rijpe avocado, gesneden in kwarten en vervolgens in plakjes

  • Porties: 2 personen

Methode:

  1. Plaats de kippenhelften tussen stukken bakpapier en plet ze met een zware pan of een deegrol.
  2. Plaats in een schotel en bedek met de chipotle pasta en olie. Bedek en laat gedurende minstens 1 uur of 's nachts in de koelkast marineren.
  3. Kook de kip op een roosterplaat voor 10-12 minuten tot het gekookt is, draai zo vaak mogelijk de kippenhelften om. Plaats de kaas bovenop, voeg een beetje water in de pan erbij en bedek de pan 30 seconden om de kaas te smelten. Alternatief, kook de kip op een middelgrote hete barbecue gedurende 10-12 minuten tot het gekookt is, draai zo vaak mogelijk de kip om en eindig met de cheddar.
  4. Verspreid een goede hoeveelheid Heinz [Seriously] Good Mayonaise op de geroosterde hamburgerbrood. Vervolgens elk broodje bedekken met de slabladeren gevolgd door de tomatenplakken, en als laatste de kip. Maak af met de avocado en een goede schep van de Heinz [Seriously] Good Mayonaise. Eindig vervolgens met de bovenkant van het hamburgerbroodje en geniet meteen van de kipburger

 

 

 

print