Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Kikkenerwtenburger met harissamayonaise

Ingrediënten:

400 gr kikkererwten, uit blik, afgegoten

100 gr maïs, diepgevroren of uit blik

1 teentje knoflook

1 rode ui, grof gehakt

2 lepels gehakte peterselie

25 gr bloem

50 gr paneermeel

2,5 gr (½ theelepel) paprikapoeder

2,5 gr (½ theelepel) koriander, gemalen

2,5 gr (½ theelepel) komijn, gemalen

0,3 gr chilipoeder

1 citroen, geraspte schil


40 gr Harissapasta (pikante Marokkaanse chilipasta)

150 gr Heinz [Seriously] Good Mayonaise

60gr Heinz Tomatenketchup

Methode:

De kikkererwten afgieten en in een keukenmachine doen. De kruiden, geraspte citroenschil, bloem, paneermeel en een snufje zou toevoegen en pulseren tot alles gemengd maar niet glad is. U wilt wat structuur behouden. De maïs en peterselie toevoegen en nogmaals grof pulseren.

Het mengsel tot burgers vormen. Ten minste 60 minuten in de koelkast koelen. Wat olie in de pan verwarmen en de burgers bakken totdat die krokant en goudbruin zijn.

Voor de harissamayonaise: alle ingrediënten mengen en 30 minuten laten rusten. De saus over de burgers serveren.


Op zoek naar meer inspirerende BBQ recepten? Daar hoort satésaus bij! Voor de lekkerste BBQ recepten met Wijko, onze favoriete satésaus, ga je naar: https://www.wijko.nl/Recipes?p=&o=BBQ&s=

print