Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Italiaanse Gehaktballetjes

Ingrediënten:

500g (mager) rundergehakt

1 teentje knoflook, geperst

1 rode ui, fijngesnipperd

1 bol mozzarella, in blokjes

100g paneermeel

3 eetlepels olijfolie

1 pak Heinz Tomato Frito

1 pak Heinz Tomato Blokjes Naturel

1 takje rozemarijn, fijngesnipperd

2 eetlepels verse basilicum, fijngesnipperd

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 30 Minuten

Methode:

Meng het gehakt in een kom met het ei, de ui, knoflook, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Verdeel het gehakt in 24 gelijke porties. Druk in elk stukjes gehakt een blokje mozzarella en vorm het gehakt met vochtige handen tot een balletje. Wentel de balletjes door het paneermeel. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin en bijna gaar. Voeg de Heinz Tomato Frito, Heinz tomatenblokjes en de fijngehakte rozemarijn toe. Laat de gehaktballetjes 10-15 minuten zachtjes sudderen in de tomatensaus. Roer het basilicum door de saus. Serveer met een frisse salade. Serveer met een frisse salade en Honig spaghetti of een van de ander Honig pasta variaties.



Tip: naast de traditionele Heinz tomatenblokjes, kan je ook de variant met oregano en basilicum gebruiken. Ideaal om de authentieke Italiaanse smaak aan het gerecht te geven.

print