Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Homemade Burger Veggie Style

Ingrediënten:

50g Quinoa

150g Kikkererwten (uitgelekt)

20g broodkruim (pistolet)

1 eetlepel gesnipperde ui

1 teen knoflook

40g winterpeen

25g walnoten

4 ambachtelijke broodjes

garnering: ketchup, gemengde sla, tomaat, alfalfa

40g geraspte 20+ kaas

1 bakje kastanjechampignons

1 eetlepel peterselie (gehakt)

1 ei

zout, peper

olie om te bakken

  • Porties: 4
  • Kooktijd: 30 Minuten

Methode:

Gaar de quinoa, giet hem af en laat de kikkererwten uitlekken. Verkruimel het voorgebakken broodje (zeef of keukenmachine). Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Schip de peen, rasp hem en knijp het vocht eruit (houd ongeveer 25 gram wortel over). Doe ui, knoflook, walnoten, wortel, broodkruim, kikkererwten, kaas, peterselie en quinoa in de keukenmachine en voeg het ei toe. Maal alles in enkele seconden. Breng het mengsel op smaak met royaal zout en peper. Vorm met vochtige handen vier burgers. Verwarm de oven voor (180 graden). Snijd een paar tomaten in plakken en bak de champignons. Halveer de broodjes en rooster ze licht. Bak de burgers één voor één enkele minuten in de olie in een koekenpan knapperig bruin aan beide zijden. Leg ze daarna op een bakplaat en laat ze zo'n acht minuten garen in de oven. Smeer intussen de broodjes in met ketchup, verdeel er royaal sla en alfalfa over en leg daarop de burgers. Beleg met tomaat en gebakken champignons. Ook lekker met augurk.


print