Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Groente Fondue

Ingrediënten:

1 ui, gesnipperd

1 eetlepel sambal oelek

2 teentjes knoflook, geperst

4 pimentkorrels

1 gemberwortel, in stukken van ca. 3 cm. gesneden

1 theelepel komijn

1 eetlepel olijfolie

1 groentebouillon

150g pindakaas met stukjes noot

0,125 santen (gedroogd kokosvruchtvlees)

1 eetlepel (eventueel) maïzena

2 eetlepels zoete ketjap

0,5 groene paprika, in kleine blokjes

1 eetlepel geraspte kokos

20 kwarteleitjes (of partjes ei)

1kg groenten (bijv. (geblancheerde) sperziebonen, taugé, bloemkool, reepjes paprika, bleekselderij)

600g fruit (bijv. stukjes banaan, peer en verse ananas)


Benodigdheden:
fonduepan
staafmixer

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 120 Minuten

Methode:

Pureer de ui, sambal, knoflook, piment, gemberwortel en komijn tot een smeuïg mengsel. Bak het mengsel in de olie glazig. Blus af met groentebouillon en breng het aan de kook. Roer de pindakaas erdoor en doe de santen erbij. Bind eventueel met de aangemaakte maïzena (vladikte). Roer er de ketjap door en doe het geheel in een fonduepan. Indien gewenst, strooi er de paprika en de kokos over. Tijdens de fondue, dip de eieren, groente en fruitsoorten door de pindabouillon. Lekker met kroepoek, gedroogde gefruite uitjes, mini-fritessticks en natuurlijk Heinz tafelsauzen.


print