Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Echte Belgische Frieten

Ingrediënten:

125g maïsbloem

2 eetlepels maïsmeel

Kruiden naar smaak (zout, peper, paprika, oregano etc.)

Plastic zak

Ongebakken friet

Methode:

België is het walhalla voor frieten. Geen wonder dat Heinz juist hier op zoek ging naar het allerlekkerste frietrecept. Via de website Frietgeheimen konden mensen hun recept delen. Honderden enthousiastelingen stuurden hun geheimen voor de beste patatten in. Sommige recepten waren generaties lang van moeder op dochter of van vader op zoon doorgegeven en kwamen nu eindelijk in de openbaarheid. Andere zijn slimme variaties op al bestaande bakmethodes.

Het winnende recept van Peter van Bree valt in die laatste categorie. Hij wilde zijn frietjes krokanter maken en ook meer smaak geven. Dat zou je kunnen doen door een heel ingewikkeld proces te ontwikkelen,maar Peter koos ervoor om zijn eigen boerenverstand aan te spreken en een hele eenvoudige methode te ontwikkelen. Allereerst pak je een plastic zak. Meng 125 gram maïsbloem met 2 eetlepels maïsmeel en een aantal kruiden naar smaak (denk aan: zout, peper, paprikapoeder, knoflook, tijm, oregano, etc.) en stop die in de zak. Voeg vervolgens de nog ongebakken friet er aan toe en schud het geheel flink door elkaar. Bak daarna de friet zoals je altijd zou doen. Wedden dat je nog nooit zulke krokante en smaakvolle friet hebt geproefd?

 

 

print