Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

BBQ Spareribs

Ingrediënten:

1,5-2kg varkensribben

2 eetlepels chinese vijfkruidenpoeder

2 lente uitjes

1 rode peper, fijngesneden

Olijfolie

Glazuur:

2 stuks steranijs

1 klein glas appelsap (150ml)

3 dessertlepels chinese vijf kruiden

4 dessertlepels honing

8 dessertlepels heinz BBQ saus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Kooktijd: 2-3 uur in de oven

Methode:

Stap 1: Verhit de oven tot 160 graden / gas 3. Leg 90cm aluminiumfolie op een grilpan en leg de ribben op het folie. Strijk de olie er overheen en wrijf het in de chinese vijfkruidenmix, voeg de fijngesneden ui, zout, peper en rode chilli toe. Leg nog een laag folie over de top en vouw het tot een strak pakketje. Bak 2-3 uur in de oven tot het zacht en goed doorbakken is.

Stap 2: glazuur

Terwijl de ribben in de oven zitten: breng alle ingrediënten in een pan aan de kook, laat sudderen totdat het glazuur dik is en aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Laat dit staan tot het weer nodig is.

Stap 3: BBQ

Open het aluminiumpakketje, haal de ribben er uit en borstel ze volledig met het glazuur. Bak dit op medium-hete barbecue kolen. Blijf het glazuur over de ribben borstelen terwijl je de ribben regelmatig keert totdat alle glazuur is gebruikt. Als het goed is hebben de ribben nu een flinke glazuurlaag. Serveer met salade.

print